Mažame kaimelyje, nuostabaus kalno papėdėje, gyveno šeima. Jų vienintelės pajamos buvo aliejaus spaudimas. Vyras ir žmona augindami keturis sūnus turėjo daug dirbti, kad išlaikyti nemažą ūkį. Aliejaus spaudimas pirmą kartą buvo pradėtas 1980 metais Lubrine. Buvo pradėtas mažytis verslas kuris gyvuoja iki šių dienų. Tais laikais malimo ir spaudimo procesą vykdė asilai, o 2000 metais užaugę sūnūs verslą modernizavo. Ir dabar gamykloje yra instaliuotos nerūdijančio plieno mašinos. Visada buvo stengiamasi gerinti aliejaus kokybę, itin kruopščiai atrenkant alyvuoges. Jų yra net trys rūšys. Vienos turi būti skinamos žalios, o kitos pasiekusios savo aromato kvapą.
Alyvuogių TRIO
70% sudaro alyvuogės PICUAL. Jos suteikia aliejui pikantiško ir kartoko skonio. 15% sudaro alyvuogės ALBERQUINA, kuri dovanoja skonio švelnumą, vaisių bei migdolų aromatą, kas suteikia didelę galimybę šiam aliejui dalyvauti padažų gaminime. 15% sudaro alyvuogė CUQUILLO. Ji turi stiprų čiobrelių aromatą, nes šios rūšies alyvuogių medžiai auga gamtos vietose, kuriuose gausu čiobrelių, vaistažolių. Tai tamsiosios ir mažytes alyvuoges.
Geriausias alyvuogių aliejus
Kad išsaugoti tinkamiausia ir mūsų
organizmui teigiamą rezultatą aliejus negali būti kartus, tačiau privalo
priminti švelnu alyvuogių skonį. Ir svarbiausia privalo išsaugoti visus
antioksidantus, kuriuos dovanoja gamta.
Aliejus kuris yra spaudžiamas tik šaltuoju
būdu yra 100% natūralus produktas . Tiksliau pasakius, tai alyvuogių
sultys. Čia nėra galimybėms daugintis bakterijoms, todėl nuo senovės
Ispanai savo mėsos, sūrio gaminius konservuodavo nerafinuoto šalto
spaudimo aliejuje.
Šis aliejus turtingas kitomis maistinėmis
medžiagomis todėl jis visada patobulins gaminamą maistą ir pastiprins
mūsų sveikatą. Tai pat jis yra naudojamas kaip gydomoji medžiaga odos ir
plaukų stiprinimui, bei kosmetikos gamybai.
Šis aliejus turi gelsvai pieniška spalva.
Puikiai tinka troškiniams, salotoms, kepimui. Alyvuogių rūšis, iš kurios
yra spaudžiamas šis aliejus vadinama PICUAL. Alyvuogių rūšis PICUAL yra
gausiausiai auginama alyvuogių rūšis visoje Ispanijoje. Gausiausiai Šią
alyvuogių rūšį auginančios zonos yra išplitusios regionuose nuo
Korbojos, Grenatos, Ciudad, Real iki Jaen Provincijos. Alyvuogių PICUAL
plantacijose alyvuogės renkamos nuo lapkričio galo iki gruodžio vidurio.
Ispanija – Klaipėda
Štai tokia istorija šio gėrimo. Ir drąsiai pavadinsiu jį gėrimu, nes taip prasidėjo mano pažintis su aliejumi, kurį iki tol aš suprasdavau kaip riebalą. Jau vien pagarba ir meilė Ispanijai, mane verčia šį gėrimą gerbti. Ir prisiliesti prie jo noriu labai subtiliai. Taip ir padarau. Ilgas ir nekantraujantis laukimas, kol jis pasieks mūsų namus, leido juo domėtis, sekti, skaityti apie jį… Kol galų gale galėjom jį namuose pradarę paragauti. Priėmėm kaip svečią, – kitaip nepavadinsi. Iškepiau itališką duonelę ciabatta (vis noriu sudraugauti šias šalis, kad pagaliau nustotų jos pyktis: pas, kuriuos aliejus gardesnis, pas kuriuos alyvuogės skanesnės, ar kurie labiau aistringesni). Mūsų draugai moliniai saujinukai buvo specialiai pagaminti alyvuogių aliejumi mėgautis. Visų pirma norėjau paliesti butelį. Ar tai būtų daiktas, ar tai būtų maistas, ar tai būtų prekė, man turi viskas kvepėti subtilia prabanga, arba bent jau vizualiai gražiai pateikta. Tai pamatys ir visi mūsų klientai, kuomet mano rankelėmis supakuotos prekės pasieks juos. Ir štai, – triokšt butelio kamštis, kvapas. Visai nenorėjau, kad aliejus būtų kartus. Ir nebuvo. Iš lėto, kaip kvepalus gaminant, sulašinau jį į molinį saujinuką. Spalva, – iš tiesų tarsi sultys, auksiniai žalsvos sultys. Ir, idealiai atlūžo ciabatt‘os gabaliukas ir paniro į aliejaus ežerą. Labai apsidžiaugiau, – mano Ispanija mano namų virtuvėje. Pagaliau..
Ispaniškas gintaras – alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejaus istorija
Mažame kaimelyje, nuostabaus kalno papėdėje, gyveno šeima. Jų vienintelės pajamos buvo aliejaus spaudimas. Vyras ir žmona augindami keturis sūnus turėjo daug dirbti, kad išlaikyti nemažą ūkį. Aliejaus spaudimas pirmą kartą buvo pradėtas 1980 metais Lubrine. Buvo pradėtas mažytis verslas kuris gyvuoja iki šių dienų. Tais laikais malimo ir spaudimo procesą vykdė asilai, o 2000 metais užaugę sūnūs verslą modernizavo. Ir dabar gamykloje yra instaliuotos nerūdijančio plieno mašinos. Visada buvo stengiamasi gerinti aliejaus kokybę, itin kruopščiai atrenkant alyvuoges. Jų yra net trys rūšys. Vienos turi būti skinamos žalios, o kitos pasiekusios savo aromato kvapą.
Alyvuogių TRIO
70% sudaro alyvuogės PICUAL. Jos suteikia aliejui pikantiško ir kartoko skonio. 15% sudaro alyvuogės ALBERQUINA, kuri dovanoja skonio švelnumą, vaisių bei migdolų aromatą, kas suteikia didelę galimybę šiam aliejui dalyvauti padažų gaminime. 15% sudaro alyvuogė CUQUILLO. Ji turi stiprų čiobrelių aromatą, nes šios rūšies alyvuogių medžiai auga gamtos vietose, kuriuose gausu čiobrelių, vaistažolių. Tai tamsiosios ir mažytes alyvuoges.
Geriausias alyvuogių aliejus
Kad išsaugoti tinkamiausia ir mūsų organizmui teigiamą rezultatą aliejus negali būti kartus, tačiau privalo priminti švelnu alyvuogių skonį. Ir svarbiausia privalo išsaugoti visus antioksidantus, kuriuos dovanoja gamta.
Aliejus kuris yra spaudžiamas tik šaltuoju būdu yra 100% natūralus produktas . Tiksliau pasakius, tai alyvuogių sultys. Čia nėra galimybėms daugintis bakterijoms, todėl nuo senovės Ispanai savo mėsos, sūrio gaminius konservuodavo nerafinuoto šalto spaudimo aliejuje.
Šis aliejus turtingas kitomis maistinėmis medžiagomis todėl jis visada patobulins gaminamą maistą ir pastiprins mūsų sveikatą. Tai pat jis yra naudojamas kaip gydomoji medžiaga odos ir plaukų stiprinimui, bei kosmetikos gamybai.
Šis aliejus turi gelsvai pieniška spalva. Puikiai tinka troškiniams, salotoms, kepimui. Alyvuogių rūšis, iš kurios yra spaudžiamas šis aliejus vadinama PICUAL. Alyvuogių rūšis PICUAL yra gausiausiai auginama alyvuogių rūšis visoje Ispanijoje. Gausiausiai Šią alyvuogių rūšį auginančios zonos yra išplitusios regionuose nuo Korbojos, Grenatos, Ciudad, Real iki Jaen Provincijos. Alyvuogių PICUAL plantacijose alyvuogės renkamos nuo lapkričio galo iki gruodžio vidurio.
Ispanija – Klaipėda
Štai tokia istorija šio gėrimo. Ir drąsiai pavadinsiu jį gėrimu, nes taip prasidėjo mano pažintis su aliejumi, kurį iki tol aš suprasdavau kaip riebalą. Jau vien pagarba ir meilė Ispanijai, mane verčia šį gėrimą gerbti. Ir prisiliesti prie jo noriu labai subtiliai. Taip ir padarau. Ilgas ir nekantraujantis laukimas, kol jis pasieks mūsų namus, leido juo domėtis, sekti, skaityti apie jį… Kol galų gale galėjom jį namuose pradarę paragauti. Priėmėm kaip svečią, – kitaip nepavadinsi. Iškepiau itališką duonelę ciabatta (vis noriu sudraugauti šias šalis, kad pagaliau nustotų jos pyktis: pas, kuriuos aliejus gardesnis, pas kuriuos alyvuogės skanesnės, ar kurie labiau aistringesni). Mūsų draugai moliniai saujinukai buvo specialiai pagaminti alyvuogių aliejumi mėgautis. Visų pirma norėjau paliesti butelį. Ar tai būtų daiktas, ar tai būtų maistas, ar tai būtų prekė, man turi viskas kvepėti subtilia prabanga, arba bent jau vizualiai gražiai pateikta. Tai pamatys ir visi mūsų klientai, kuomet mano rankelėmis supakuotos prekės pasieks juos. Ir štai, – triokšt butelio kamštis, kvapas. Visai nenorėjau, kad aliejus būtų kartus. Ir nebuvo. Iš lėto, kaip kvepalus gaminant, sulašinau jį į molinį saujinuką. Spalva, – iš tiesų tarsi sultys, auksiniai žalsvos sultys. Ir, idealiai atlūžo ciabatt‘os gabaliukas ir paniro į aliejaus ežerą. Labai apsidžiaugiau, – mano Ispanija mano namų virtuvėje. Pagaliau..